Letní zelná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Hovězí maso vařené
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 10 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 147.7 mg
  • Vláknina 3392.5 mg
  • Vitamín A 3392.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a spolu s kmínem uvaříme v osolené vodě. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky a povaříme.

  • 2

    Do polévky přilijeme vývar a přidáme na kousky nakrájené vařené maso.

Komentáře k receptu