Letní zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 147.7 mg
- Vláknina 3392.5 mg
- Vitamín A 3392.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a spolu s kmínem uvaříme v osolené vodě. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky a povaříme.
-
2
Do polévky přilijeme vývar a přidáme na kousky nakrájené vařené maso.