Bramborová kaše zapečená s bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1560 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 342.4 mg
- Draslík 953.7 mg
- Vláknina 13465 mg
- Vitamín A 13465 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 102 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky, přidáme měkké máslo, odložíme lžíci másla na vymazání pekáčku, k bramborám přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vepřový bůček rozkrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji, sýr nastrouháme. Bůček se sýrem přimícháme ke kaši, přidáme žloutek a nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
2
Bramborovou směs vložíme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až povrch zezlátne. Pokrm naporcujeme a ihned podáváme.