Kuřecí maso s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Cibule
  • 50 g Olej sezamový
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Kari koření
  • 6 g Sůl
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 950.4 mg
  • Vláknina 11195 mg
  • Vitamín A 11195 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, fazolky zbavíme tvrdých vláken, odřízneme oba konce a fazolky šikmo překrojíme napůl. Rajčata nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso a krátce orestujeme. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, česnek a fazolky. Osmahneme, osolíme, přidáme kari koření, cukr, promícháme, vrátíme zpět maso, podlijeme troškou vody, podle chuti osolíme a dusíme, dokud se voda téměř neodpaří. Přimícháme rajčata, prohřejeme a odstavíme.

Komentáře k receptu