Skopová kýta s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Skopová kýta
  • 25 g Kopr čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Knedlík kynutý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 73 mg
  • Vláknina 1592 mg
  • Vitamín A 1592 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso bez kosti osolíme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Na pánvi zprudka orestujeme v rozpáleném oleji, přendáme do pekáčku, hustě zasypeme koprem, podlijeme vodou a pečeme v troubě hodinu a půl. V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme ještě půl hodiny. Průběžně maso podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.

  • 2

    Maso naporcujeme a přelijeme šťávou z pekáčku. Podáváme nejlépe s knedlíkem.

Komentáře k receptu