Zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 288 g
- Sodík 2401 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 774.1 mg
- Vláknina 18207.2 mg
- Vitamín A 18207.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání dusíme 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar a polévku vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Zelenina nesmí být rozvařená.
-
3
Na závěr polévku osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou pažitkou.