Zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 288 g
  • Sodík 2401 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 774.1 mg
  • Vláknina 18207.2 mg
  • Vitamín A 18207.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání dusíme 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar a polévku vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Zelenina nesmí být rozvařená.

  • 3

    Na závěr polévku osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou pažitkou.

Komentáře k receptu