Salát z červeného zelí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 391.5 mg
- Vláknina 6100 mg
- Vitamín A 6100 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí jemně nakrájíme a osolíme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, zalijeme šťávou z dušeného zelí a promícháme. Nalijeme zpět na zelí.
-
3
Nakonec salát podle chuti osladíme.