Salát z červeného zelí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 391.5 mg
  • Vláknina 6100 mg
  • Vitamín A 6100 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí jemně nakrájíme a osolíme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vínem a dusíme doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, zalijeme šťávou z dušeného zelí a promícháme. Nalijeme zpět na zelí.

  • 3

    Nakonec salát podle chuti osladíme.

Komentáře k receptu