Makedonské čevapčiči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 39 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 288.8 mg
- Draslík 249.8 mg
- Vláknina 4489.8 mg
- Vitamín A 4489.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso osolíme, umeleme a necháme do druhého dne v chladničce.
-
2
Maso znovu umeleme a přidáme mouku a vejce. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji a vmícháme do masa. Opepříme, dobře propracujeme a necháme odležet 4-5 hodin.
-
3
Z masové směsi tvarujeme čevapčiči a pečeme je na roštu.