Žemlový nákyp se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 49 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 313.3 mg
- Draslík 160.4 mg
- Vláknina 103.5 mg
- Vitamín A 103.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky nebo na kostky, polijeme je mlékem a promícháme.
-
2
Jemně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme a necháme vychladnout.
-
3
Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené žemle, koření, sůl a slaninu. Vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme v zapékací nákypové míse.
-
4
Podáváme jako přílohu k pečením nebo k dušené zelenině.