Vepřová panenka dušená v jablečném octu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 892 mg
- Vláknina 3019 mg
- Vitamín A 3019 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.
-
2
Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.
-
3
Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.