Ticinské sýrové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 72.8 mg
- Draslík 421.7 mg
- Vláknina 8233.3 mg
- Vitamín A 8233.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou.