Salát z ředkviček se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 435 mg
- Vláknina 5595.5 mg
- Vitamín A 5595.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, kopr nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
-
2
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vložíme ředkvičky a vejce, přelijeme zálivkou a posypeme koprem.