Pizza s ančovičkami a cibulí
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Ančovičky konzervované
- 500 g Těsto na pizzu
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 1 hrst Olivy černé
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 296.7 mg
- Vláknina 6457 mg
- Vitamín A 6457 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
2
Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut.
-
3
Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem.
-
4
V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.
-
5
Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme.