Falešný perník s karamelem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Ořechy vlašské
- 250 g Cukr moučkový
- 50 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Cukr kostkový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 47.6 mg
- Vláknina 2436.5 mg
- Vitamín A 2436.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka.
-
2
Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu.
-
3
Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
-
4
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy.