Kachní salát
Suroviny
- 80 g Šalotka
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Citronová tráva
- 500 g Kachní maso pečené
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Salát hlávkový
- 50 ml Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 2 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 511.4 mg
- Vláknina 11837.9 mg
- Vitamín A 11837.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a rýži opatrně ohřejeme. Sušenou chilli papričku nadrobno nasekáme a opražíme na pánvi bez tuku. Šalotky oloupeme a nasekáme. Z citronové trávy odkrojíme tvrdé konce a trávu nakrájíme nadrobno.
-
2
Jarní cibulku očistíme, čerstvé chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu omyjeme. Vše nadrobno nasekáme. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme.
-
3
Kachní maso nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a připravenými přísadami. Ochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem. Salátové listy omyjeme, naplníme kachním salátem a podáváme.