Treska s krevetami a smetanou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Kopr čerstvý
- 10 g Pažitka
- 800 g Treska aljašská
- 30 g Olej rostlinný
- 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Vývar rybí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1162 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 175.8 mg
- Draslík 981.7 mg
- Vláknina 1575 mg
- Vitamín A 1575 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety kuchyňsky připravíme. Vývar uvedeme do varu a zredukujeme jej na 375 ml. Máslo rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nasekaný česnek. Zaprášíme moukou a povaříme minutu, až vzkypí. Odstavíme ze zdroje tepla a pomalu vmícháme rybí vývar. Vrátíme zpět a stále mícháme, až se omáčka povaří a zhoustne, minutu provaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu, okořeníme a necháme v teple. V pánvi zahřejeme trochu oleje a v něm filety při střední teplotě z obou stran opečeme, celkem asi 4 minuty, až je lze vidličkou lehce natrhat a položíme je na talíř. Do pánve vložíme krevety a 2-3 minuty je opékáme dorůžova. Do omáčky vmícháme pažitku a kopr; na ryby navrstvíme krevety a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené pažitkou a snílkami kopru.