Pečený mečoun po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 611.1 mg
- Vláknina 3771.8 mg
- Vitamín A 3771.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu ze 40 ml oleje, citronové šťávy a 6 g bazalky. Osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Do marinády naskládáme plátky mečouna a necháme 15 minut marinovat z každé strany. Troubu necháme ohřát na 230°C.
-
2
Pokrájené olivy, kapary, rajčata, bazalku, ančovičky a zbylý olej smícháme dohromady. Opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme.
-
3
Připravenou směsí potřeme plátky masa a posypeme strouhankou.
-
4
Pečeme 20 minut.
-
5
Servírujeme teplé, jako příloha je vhodný chléb.