Polévka z kysaného zelí se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 352.7 mg
- Vláknina 4793 mg
- Vitamín A 4793 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Společně s kysaným zelím uvaříme na kostičky nakrájené brambory, na oleji si mezitím připravíme nahrubo nakrájenou cibuli a plátky žampionů.
-
2
Vše společně podusíme, přidáme uvařené brambory se zelím včetně vody.
-
3
Osolíme, přidáme bobkový list, opepříme a chvíli povaříme.
-
4
Do hotové polévky vmícháme jogurt a ozdobíme petželkou.