Polévka z kysaného zelí se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 100 g Zelí kysané
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Brambory
  • 20 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 352.7 mg
  • Vláknina 4793 mg
  • Vitamín A 4793 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Společně s kysaným zelím uvaříme na kostičky nakrájené brambory, na oleji si mezitím připravíme nahrubo nakrájenou cibuli a plátky žampionů.

  • 2

    Vše společně podusíme, přidáme uvařené brambory se zelím včetně vody.

  • 3

    Osolíme, přidáme bobkový list, opepříme a chvíli povaříme.

  • 4

    Do hotové polévky vmícháme jogurt a ozdobíme petželkou.

Komentáře k receptu