Pudink ze štiky
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Štika obecná
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.125 l Mléko polotučné
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 251.6 mg
- Draslík 147.9 mg
- Vláknina 1767.8 mg
- Vitamín A 1767.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté maso, žloutky, špetku muškátu, sůl a smetanu. Vše promícháme a přidáme hrášek, očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pod pokličkou vaříme ve vodní lázni asi 40 minut.
-
4
Pudink podáváme přelitý rajčatovou omáčkou nebo kečupem.