Špagety s pestem z potočnice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Potočnice
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 97111 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 570.9 mg
  • Vláknina 13675 mg
  • Vitamín A 13675 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Potočnici opláchneme a osušíme.Otrháme lístky od stonků a spolu s piniovými jádry je nasekáme najemno.Smícháme s pepřem a 30 g nastrouhaného parmazánu.Za stálého míchání do směsi přiléváme olej dokud směs nezhoustne.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu,scedíme a necháme dobře okapat.

  • 3

    Špagety rozdělíme na hluboké talíře.Ke každé porci přidáme plnou lžíci pesta a podle chuti posypeme parmazánem.

  • 4

Komentáře k receptu