Špagety s pestem z potočnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 22 g
- Sodík 97111 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 570.9 mg
- Vláknina 13675 mg
- Vitamín A 13675 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Potočnici opláchneme a osušíme.Otrháme lístky od stonků a spolu s piniovými jádry je nasekáme najemno.Smícháme s pepřem a 30 g nastrouhaného parmazánu.Za stálého míchání do směsi přiléváme olej dokud směs nezhoustne.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu,scedíme a necháme dobře okapat.
-
3
Špagety rozdělíme na hluboké talíře.Ke každé porci přidáme plnou lžíci pesta a podle chuti posypeme parmazánem.
-
4