Brambory zapečené s cibulovým bešamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1342 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 1179.2 mg
- Vláknina 14257.5 mg
- Vitamín A 14257.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cukr, promícháme a ještě krátce osmažíme, než se cukr rozpustí. Přilijeme vývar, povaříme, osolíme, opepříme, přidáme bešamel a vaříme velmi zvolna přibližně 20 minut.
-
2
Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme plátky brambor, na ně naneseme cibulový bešamel, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C půl hodiny, poté sundáme alobal a pečeme ještě 20 minut.