Ovoce polévané čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 33 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 914 mg
- Vláknina 18990 mg
- Vitamín A 18990 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve oloupeme banán, kiwi, jablko a jahody. Poté ovoce nakrájíme na větší kousky.
-
2
Ovoce střídavě napíchneme na párátka a odložíme na talíř.
-
3
V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme do ní malý hrnec s čokoládou, rozpustíme ji a přimícháme nakrájené máslo. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem.
-
4
Ovocné špízy namočíme do čokolády, vytáhneme a odložíme na talíř.
-
5
Počkáme až čokoláda ztuhne, poté ovocné špízy zbavíme párátek a přendáme na servírovací talíř.