Jablečný nákyp z Tulus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 219.4 mg
  • Vláknina 6487.5 mg
  • Vitamín A 6487.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 482.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut.

Komentáře k receptu