Jablečný nákyp z Tulus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 20 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 209.5 mg
- Draslík 219.4 mg
- Vláknina 6487.5 mg
- Vitamín A 6487.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 482.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků.
-
2
Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut.