Kokosová rýže s krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 600 g Vývar drůbeží
  • 350 g Rýže Basmati
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Kokosový krém
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 425.5 mg
  • Vláknina 4503.3 mg
  • Vitamín A 4503.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej, pokrájenou šalotku spolu s chilli a prolisovaným česnekem osmahneme do poloměkka. Přidáme rýži, kokosový krém a vývar. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a směs přivedeme k varu. Lehce snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut.

  • 2

    Po deseti minutách by nám pomalu měla docházet tekutina. Pokud se již směs vaří na sucho, přilijeme ještě vývar. Do směsi přidáme okurku a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Mezitím na vedlejší pánvi rozpálíme olej a očištěné krevety osmažíme do růžova. Přidáme k nim šťávu z jedné limetky, pár vteřin ještě povaříme a dáme stranou.

  • 4

    Na drobno nasekáme koriandr, přidáme ho ke krevetám a ty rozdělíme spolu s rýží na talíře. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu