Grilovaná zelenina se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 600.3 mg
- Vláknina 13918.2 mg
- Vitamín A 13918.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 větší lilky nakrájíme na 8 plátků o síle přibližně 1,5 cm, kapie rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme z nich semínka, rajčata krájíme na plátky silné 1 cm. Dále ze sýra Bocconcini (nebo Mozarella) ukrojíme 12 plátků.
-
2
Rozpálíme gril, lehce potřeme olejem a 2 - 3 minuty z každé strany ogrilujeme plátky lilku, potřené olejem. Pak pod grilem pečeme díly kapie, dokud slupka nezčerná, opečenou pokrájíme na tenké proužky.
-
3
Připravená rajčata potřeme olejem a opepříme, pečeme je v troubě předehřáté na 150 °C na vymaštěném plechu po dobu 25 - 30 minut.
-
4
Olivový olej smícháme s balzamikovým octem, trochou soli a pepře, dresink dobře vyšleháme.
-
5
Jednotlivé porce skládáme na servírovací talíře tak, že položíme 2 plátky lilku, přes ně 3 kapiové proužky, pak 3 rajčatová kolečka a 3 plátky sýra a další 2 proužky kapie.
-
6
Před servírováním přelijeme dresinkem, osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.