Ravioli plněné okounem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 504 g Sardinky v oleji
  • 300 g Okoun - filety
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 314.8 mg
  • Draslík 272.3 mg
  • Vláknina 8895 mg
  • Vitamín A 8895 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.

  • 2

    V kastrolu smažíme na másle česnek, rozpustíme na něm sardelky a přidáme okouna nakrájeného na kousky. Pomalu orestujeme a podlijeme bílým vínem. Vaříme dalších 10 minut. Okouna umeleme, smícháme s vejcem.

  • 3

    Těsto vyválíme na tenký plát, rozmístíme kopečky náplně a uděláme ravioli. Ravioli uvaříme v osolené vodě a krátce blanšírujeme na pánvi s máslem a pomerančovou šťávou. Posypeme čerstvou petrželkou a pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu