Polévka z delty Pádu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1357 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 177.2 mg
- Draslík 719.7 mg
- Vláknina 3497.5 mg
- Vitamín A 3497.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme důkladně všechny plody moře pod tekoucí vodou a scedíme je. Oloupeme cibuli, omyjeme ji, osušíme a jemně pokrájíme. Oloupeme a podrtíme česnek, pak cibuli a česnek osmažíme v pánvi na oleji do zlatova a přidáváme postupně mušle a škeble, nejprve velké, nakonec je zalijeme bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a povaříme, dokud se neotevřou.
-
2
Stáhneme pánev z ohně a dáme měkkýše ve skořápkách do pekáče na krajíce opečeného chleba, posypeme čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem. přelijeme vše v misce rozšlehanými vejci a osolíme. Dáme pekáč do trouby předehřáté na 220 °C a necháme ho tam, dokud se vajíčka nesrazí. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a v pekáči podáváme na stůl.