Polévka z delty Pádu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Mušle slávky
  • 400 g Mušle svatojakubské
  • 400 g Mušle srdcovky
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 200 ml Víno bílé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1357 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 177.2 mg
  • Draslík 719.7 mg
  • Vláknina 3497.5 mg
  • Vitamín A 3497.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme důkladně všechny plody moře pod tekoucí vodou a scedíme je. Oloupeme cibuli, omyjeme ji, osušíme a jemně pokrájíme. Oloupeme a podrtíme česnek, pak cibuli a česnek osmažíme v pánvi na oleji do zlatova a přidáváme postupně mušle a škeble, nejprve velké, nakonec je zalijeme bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a povaříme, dokud se neotevřou.

  • 2

    Stáhneme pánev z ohně a dáme měkkýše ve skořápkách do pekáče na krajíce opečeného chleba, posypeme čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem. přelijeme vše v misce rozšlehanými vejci a osolíme. Dáme pekáč do trouby předehřáté na 220 °C a necháme ho tam, dokud se vajíčka nesrazí. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a v pekáči podáváme na stůl.

Komentáře k receptu