Špenátové gnocchi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 17 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 926.2 mg
- Vláknina 11277.5 mg
- Vitamín A 11277.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši.
-
2
Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme.
-
3
Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky.
-
4
Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách.
-
5
Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
-
6
Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme.