Špenátové gnocchi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Brambory
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 300 g Passata (drcená rajčata)
  • 40 g Cukr třtinový
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 926.2 mg
  • Vláknina 11277.5 mg
  • Vitamín A 11277.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme.

  • 3

    Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky.

  • 4

    Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách.

  • 5

    Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • 6

    Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme.

Komentáře k receptu