Polévka se smaženým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.0625 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 991 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 99.1 mg
  • Draslík 1019.4 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, mouku, mléko a sůl vymícháme na hladké, řídké těsto. Necháme 15 minut odpočinout a potom těsto ještě zamícháme.

  • 2

    Struhadlo namočíme do horkého tuku a lijeme přes ně těsto do hrnce, ve kterém jsme rozpustili tuk. Kapky těsta v tuku oddělíme, aby se neslepily a dozlatova je smažíme.

  • 3

    Smažené hrášky vyjmeme a okapané podáváme s hovězím vývarem.

Komentáře k receptu