Telecí perkelt se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Telecí plec
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 241 mg
  • Draslík 1005.8 mg
  • Vláknina 3837 mg
  • Vitamín A 3837 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 21.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji.

  • 2

    Maso pokrájíme na menší kousky a přidáme k osmažené cibuli, osolíme a promícháme.

  • 3

    Maso zaprášíme moukou, přidáme sladkou papriku, promícháme, přidáme 3 dl vody a dusíme do měkka.

  • 4

    Když je maso měkké, přimícháme zakysanou smetanu a znovu promícháme.

  • 5

    Telecí perkelt podáváme s rýží nebo bramborem.

Komentáře k receptu