Buchty třené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 0.333333 l Mléko polotučné
  • 12 dkg Máslo čerstvé
  • 45 dkg Cukr krupice
  • 50 dkg Mouka polohrubá
  • 3 dkg Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 236.9 mg
  • Draslík 207.5 mg
  • Vláknina 5588.3 mg
  • Vitamín A 5588.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse umícháme cukr s máslem, citron. kůrou, utlučenou vanilkou a žloutky. Přilijeme vykynutý kvásek (3dkg droždí, 1/2dkg cukru, 1/3l vlažného mléka, 22dkg mouky). Všechno dobré promícháme, osolíme a podle potřeby přisypáváme zbylou mouku. Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout a vyválíme na 1cm tloušťky. Potom ho rozřežeme na čtverečky, které plníme nádivkou, vytvarujeme buchty, které skládáme na pekáč. Ze stran buchty potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby. Buchty pocukrujeme a vyklopíme až když zchladnou.

Komentáře k receptu