Mramorovaná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 70.9 mg
- Vláknina 2433.3 mg
- Vitamín A 2433.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Přidáme 6 lžic studené vody, pak přidáme mouku.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Poslední třetinu smícháme s kakaem a rozdělíme na světlé těsto. Vidličkou spirálovitě pohybujeme tak, aby se vytvořilo mramorování.
-
3
Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a vyklopíme na mřížku. Posypeme moučkovým cukrem.