Sleď po česku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 215.6 mg
- Draslík 100.2 mg
- Vláknina 1572 mg
- Vitamín A 1572 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova.
-
2
Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, očištěné žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme doměkka.
-
3
Nakonec do pokrmu přidáme citronovou šťávu a jemně nakrájenou pažitku.
-
4
Ryby podáváme přelité šťávou s vložkou.