Omáčka pěnová k zeleninám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 203.7 mg
- Draslík 65.8 mg
- Vláknina 2494.8 mg
- Vitamín A 2494.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kotlíku ve vodní lázni šleháme žloutky, máslo, citronovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř do zhoustnutí.
-
2
Potom přidáme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním vmícháme do husté omáčky ještě ušlehanou smetanu.
-
3
Ihned podáváme. Omáčka se hodí ke květáku, k artyčokům, ke chřestu i k vařeným rybám.