Grilovaná hlíva s bazalkovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hlíva ústřičná
  • 7 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 40 ml Víno bílé
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 1165 mg
  • Vitamín A 1165 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme papírovou utěrkou, třeň o 1/3 zkrátíme. Bazalku nasekáme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl. Zalijeme olejem a vínem a důkladně promícháme. Do marinády vložíme houby a necháme 30 minut naložit, v průběhu otočíme. Z mísy přendáme houby na grilovací alobalový tác a grilujeme 10 minut ze všech stran.

Komentáře k receptu