Plněné kalamáry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 728.1 mg
- Vláknina 5413.8 mg
- Vitamín A 5413.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kalamárů odstraníme váčky s barvivem, oči a vnitřnosti. Chapadla odřízneme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a podusíme pět minut na rozpáleném oleji. Poté přidáme petřžel, kousky chapadel, víno a půlku rozpůlených rajčat. Dochutíme solí a pepřem.
-
2
Vše pak dusíme deset minut na mírném ohni, poté přidáme rýži a dusíme dalších deset minut.
-
3
Kalamáry pak naplníme malou lžičkou a uzavřeme párátky. Zprudka je na závěr opečeme v rozpáleném oleji, dokud nezískají lákavě vypadající zlatavou barvu. Pak je vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme zbytkem vína, citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.