Plněné kalamáry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Rýže loupaná
  • 500 g Kalamáry
  • 60 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 728.1 mg
  • Vláknina 5413.8 mg
  • Vitamín A 5413.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kalamárů odstraníme váčky s barvivem, oči a vnitřnosti. Chapadla odřízneme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a podusíme pět minut na rozpáleném oleji. Poté přidáme petřžel, kousky chapadel, víno a půlku rozpůlených rajčat. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Vše pak dusíme deset minut na mírném ohni, poté přidáme rýži a dusíme dalších deset minut.

  • 3

    Kalamáry pak naplníme malou lžičkou a uzavřeme párátky. Zprudka je na závěr opečeme v rozpáleném oleji, dokud nezískají lákavě vypadající zlatavou barvu. Pak je vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme zbytkem vína, citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.

Komentáře k receptu