Podzimní salát s hroznovým vínem
Suroviny
- 200 g Hroznové víno
- 100 g Sýr Parmezán
- 300 g Salát kadeřavý
- 1 kávová lžička Džus hruškový
- 1 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Ocet jablečný
- 2 polévková lžíce Ořechový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 27 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 475.6 mg
- Vláknina 7065.8 mg
- Vitamín A 7065.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.
-
2
Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.
-
3
Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.
-
4
Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.
-
5
Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.
-
6
Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.