Kuřecí milagutannir

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Feferony
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 565.6 mg
  • Vláknina 5073 mg
  • Vitamín A 5073 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky nadrobno nasekáme nebo rozemeleme a smícháme s ostatním kořením. Kuře naporcujeme, zalijeme vodou, ochutíme solí a necháme dusit. Po cca 10 minutách přidáme feferonky s kořením a dál dusíme do poloměkka.

  • 2

    Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme k masu, přilijeme horkou vodu, přisypeme rýži a znovu přivedeme k varu.

  • 3

    Jakmile jsou maso i rýže měkké, vhodíme do polévky nasekanou petrželku, plátky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu