Kuřecí milagutannir
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 10 ks Feferony
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 36 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 565.6 mg
- Vláknina 5073 mg
- Vitamín A 5073 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonky nadrobno nasekáme nebo rozemeleme a smícháme s ostatním kořením. Kuře naporcujeme, zalijeme vodou, ochutíme solí a necháme dusit. Po cca 10 minutách přidáme feferonky s kořením a dál dusíme do poloměkka.
-
2
Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme k masu, přilijeme horkou vodu, přisypeme rýži a znovu přivedeme k varu.
-
3
Jakmile jsou maso i rýže měkké, vhodíme do polévky nasekanou petrželku, plátky citronu a podáváme.