Kačamak se sýrem a škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1046 kcal
- Sacharidy 140 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2078 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 140 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 204.9 mg
- Vláknina 7580 mg
- Vitamín A 7580 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vařit 3 litry osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní celý 1 kg kukuřičné mouky, zmírníme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se odlepuje od stěn hrnce.
-
2
Kaši nalijeme na máslem vymaštěný pekáč a nožem, který si namočíme do vody, kaši zarovnáme, posypeme pokrájenými škvarky, nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme zamíchali sladkou mletou paprikou.
-
3
Horký kačamak rozdělíme na porce a servírujeme jako samostatné jídlo nebo s miskou bílého jogurtu.
-
4