Brambory z kraje Dauphiné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 31 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 693.8 mg
- Vláknina 8456.7 mg
- Vitamín A 8456.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací formu vymažeme celou utřeným česnekem, poté hojně máslem. Formu použijeme takovou, ze které lze pokrm i podávat.
-
2
Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, zasypeme polovinou sýra, osolíme, opepříme a poklademe polovinou hoblinek másla.
-
3
Překryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, osolíme, opepříme a poklademe máslem.
-
4
Smetanu nalijeme na brambory u stěn formy. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme v horní části, dokud brambory nezhnědnou. Ihned podáváme.