Vaječné nudle s krevetami a hráškovými lusky
Suroviny
- 300 g Hrášek
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 14 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 433.6 mg
- Draslík 346.4 mg
- Vláknina 8079.5 mg
- Vitamín A 8079.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme nudle v osolené vodě podle návodu.
-
2
Z hráškových lusků odkrojíme oba konce, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme hráškové lusky, opečeme a poté přimícháme a orestujeme chilli papričky. Na závěr vmícháme nudle a opékáme ještě cca 3min.
-
4
Přidáme krevety, ochutíme sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Směs odhrneme do stran pánve a doprostřed vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme dokud se nesrazí, promícháme se zbytkem obsahu pánve a ihned podáváme.