Sázená vejce na topinkách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 250.8 mg
  • Draslík 226.1 mg
  • Vláknina 1482 mg
  • Vitamín A 1482 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném tuku v pánvi opečeme zprudka slaninu a vyjmeme ji.

  • 2

    Na zbylém tuku připravíme sázená vejce tak, že vejce postupně vklepneme do pánve, bílek musí ztuhnout a žloutek zůstat polotekutý.

  • 3

    Topinky opečeme nasucho a poklademe plátkem slaniny, sázeným vejcem a kolečky rajčat.

  • 4

    Osolíme a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 26.10.2015 09:15:55

Chuťově výtečný recept a taky trošku nezdravý, ale malé zahřešení jednou za čas neuškodí. Odměňte se po namáhavém dni v práci. Tento recept stojí za to. Pod topinky jsem ale kápla trošku oleje, protože na sucho se mi nechtěly vůbec udělat. Pak jsem je dala vysušit do ubrousků a zbytek je dělán podle receptu. Moc jsem si pochutnala.

Odpovědět