Domácí marcipán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Mandle
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 182.7 mg
  • Vláknina 5856 mg
  • Vitamín A 5856 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a necháme zcela zchladnout.

  • 2

    Připravené mandle nastrouháme na jemno a smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme čerstvý bílek, marcipán musí být dobře propracovaný. Podle potřeby můžeme těsto obarvit.

  • 3

    Před použitím necháme marcipán chvíli v chladničce.

Komentáře k receptu