Nákyp s oříškovou omáčkou
Suroviny
- 125 g Hrozinky
- 125 g Cukr moučkový
- 85 g Mandle mleté
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Ořechy vlašské
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.25 dl Olej kukuřičný
- 3 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 129 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 161.1 mg
- Vláknina 3966.6 mg
- Vitamín A 3966.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.
-
2
Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.
-
3
Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.
-
4
Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
-
5
Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.
-
6
V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.
-
7
Podáváme teplé.