Srnčí hřbet s čokoládovou polevou
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučkový
- 140 g Čokoláda hořká
- 140 g Mandle
- 70 g Strouhanka
- 60 g Džem rybízový
- 20 g Máslo čerstvé
- 90 g Čokoláda hořká
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mandle
- 5 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 1 ks Hřebíček
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.1875 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 42 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 304.7 mg
- Draslík 376.9 mg
- Vláknina 9277.3 mg
- Vitamín A 9277.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozmícháme, přidáme postupně žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem.
-
2
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme v troubě cca 60 minut. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme, žlábek vyplníme džemem a celý hřbet přelijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme na nudličky nakrájenými mandlemi.
-
3
Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžičkou vody, poté přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme dohladka.