Srnčí hřbet s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 140 g Čokoláda hořká
  • 140 g Mandle
  • 70 g Strouhanka
  • 60 g Džem rybízový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 90 g Čokoláda hořká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mandle
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 ks Hřebíček
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.1875 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 304.7 mg
  • Draslík 376.9 mg
  • Vláknina 9277.3 mg
  • Vitamín A 9277.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozmícháme, přidáme postupně žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem.

  • 2

    Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme v troubě cca 60 minut. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme, žlábek vyplníme džemem a celý hřbet přelijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme na nudličky nakrájenými mandlemi.

  • 3

    Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžičkou vody, poté přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme dohladka.

Komentáře k receptu