Kuřecí maso s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 355 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 662.5 mg
- Vláknina 14340 mg
- Vitamín A 14340 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm široké proužky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a šikmo jí nakrájíme na 2 mm silné plátky.
-
2
1/8 l vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a sezamovým olejem. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme olej a asi 2 minuty na něm opékáme oloupané mandle. Vyjmeme, na pánev dáme kousky masa a smažíme za stálého míchání asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, pak je vyndáme.
-
3
Snížíme teplotu, do pánve dáme česnek a 10 vteřin ho opékáme. Přidáme fazolky, mrkev, zbylý vývar, zakryjeme a dusíme 5 minut, aby zelenina zůstala křehká.
-
4
Přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, až se omáčka spojí, přidáme maso a mandle. Krátce vše prohřejeme. Přendáme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít čínské vaječné nudle.