Ořechovo-bazalkové nanuky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 220 g Ořechy Kešu
  • 30 g Bazalka
  • 80 ml Sirup agávový Bio
  • 480 ml Mléko mandlové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 154.1 mg
  • Vláknina 1548 mg
  • Vitamín A 1548 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nesolené kešu ořechy předem namočíme do studené vody na 2 hodiny.

  • 2

    Do mixeru vlijeme mandlové mléko, přidáme kešu ořechy, čerstvou bazalku a agávový sirup. Vše rozmixujeme na pyré. Pokud bude pyré napěněné, necháme je chvíli odstát a pěnu lžící odstraníme.

  • 3

    Rozmixovanou směs nalijeme do formy na nanuky a necháme chladit 1-2 hodiny.

  • 4

    Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku.

  • 5

    Když budeme chtít nanuky vyklopit, formu necháme chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvilku pod tekoucí teplou vodou.

Komentáře k receptu