Chilli zeleninka s kešu
Suroviny
- 120 g Brokolice
- 120 g Žampiony čerstvé
- 120 g Zelí čínské
- 60 g Ořechy Kešu
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 181 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 472.9 mg
- Vláknina 10310 mg
- Vitamín A 10310 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku předehřejeme chilli a rostlinný olej a restujeme plátky cibule. Přidáme kolečka mrkve, cukety a růžičky brokolice, 5 minut opékáme. Vmícháme plátky žampionů, půlky zelí, cukr, ocet a sojovou omáčku a zahříváme.
-
2
Kešu opečeme zvlášť na pánvi a zasypeme jimi směs.