Květák s kešu
Suroviny
- 180 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Kešu oříšky pražené
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Květák
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 2 polévková lžíce Kari pasta červená
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 10 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 939.2 mg
- Vláknina 14060 mg
- Vitamín A 14060 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájené na drobno opečeme ve woku na oleji do změknutí. Přidáme kari pastu a do nově promíchané směsi přidáme růžičky květáku a nasekané fazolky. Restujeme 5 minut doměkka. Zalijeme sojovou omáčkou a vývarem, vaříme další 3 minuty. Na závěr zasypeme oříšky.