Biskupský chlebíček s mandlemi
Suroviny
- 50 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Vaječný žloutek sušený
- 10 g Cukr vanilka
- 140 g Cukr moučkový
- 50 g Dýně
- 100 g Rozinky tmavé
- 0.5 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 17 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 393.2 mg
- Draslík 183.8 mg
- Vláknina 4070 mg
- Vitamín A 4070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilku, třeme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté přidáme nasekané mandle, rozinky a na kostičky nakrájenou, zavařenou dýni. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Formu na chlebíček vymažeme, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 - 45 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a posypeme cukrem.