Česká cibulová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 192.3 mg
  • Vláknina 2671.5 mg
  • Vitamín A 2671.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.

  • 3

    Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

Komentáře k receptu