Česká cibulová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 192.3 mg
- Vláknina 2671.5 mg
- Vitamín A 2671.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.
-
3
Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.